Θαλασσοθεραπεία: στοιχεία και ουσίες, από τον πολύτιμο πλούτο της θάλασσας

Θαλασσοθεραπεία: στοιχεία και ουσίες, από τον πολύτιμο πλούτο της θάλασσας
Write By: biomaris Published In: News and press! Created Date: 2013-03-09 Hits: 1771 Comment: 3

Μάθετε τα πάντα για τα ιδιαίτερα στοιχεία που περιέχουν τα προϊόντα της Biomaris!

 
Thalassotherapy Biomed treatments
 
 
Πάνω από 7 δεκαετίες στο διεθνή χώρο, η Biomaris έχει δώσει λύσεις σε χιλιάδες προβλήματα, πραγματοποιώντας συνεργασίες με πάνω από 22.000 ινστιτούτα αισθητικής και medi day spa παγκοσμίως, 189 κέντρα θαλασσοθεραπείας και κέντρα υγείας. Μέσα στην πορεία των 75 της χρόνων, η Biomaris έχει εξελιχθεί σε μία υπερσύγχρονη επιστημονική μονάδα, προσπαθώντας να είναι κοντά σας σε καθημερινές ανάγκες του δέρματος και του οργανισμού ειδικότερα, σεβόμενη πάντα τη φύση και την ομορφιά.
 

 
 
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
 

 
Εννέα (9) στοιχεία, μαζί με νερό και νάτριο, σχηματίζουν κατά 99% το ανθρώπινο σώμα και το διατηρούν σε λειτουργία. Εκτός από αυτά, υπάρχουν πολυάριθμα ακόμη στοιχεία και ιχνοστοιχεία, αναγκαία για τη δομή και λειτουργία του σώματος. Το εντυπωσιακό σε αυτά είναι ότι το θαλάσσιο νερό κι ο ανθρώπινος ορός αίματος μοιάζουν εκπληκτικά στη σύνθεσή τους. Αυτή η συμβίωση ανάμεσα στη θάλασσα και το πλάσμα του αίματος έδωσε στην Ιατρική απεριόριστες δυνατότητες.
 
 
 
Απαραίτητα στοιχεία προϊόντων θαλασσοθεραπείας

 
Θαλάσσιο Κολλαγόνο
 
 
Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεϊνική ίνα που υποστηρίζει και επηρεάζει τη δομή του ανθρώπινου δέρματος. Οι κολλαγόνες ίνες συγκρατούν το 40% των αποθεμάτων νερού του δέρματος, και έτσι το νεανικό δέρμα είναι πολύ φρέσκο, σφριγηλό και απαλό. Καθώς μεγαλώνουνε, το κολλαγόνο αλλάζει. Όταν η δομή του καταστρέφεται, μειώνεται και η συγκράτηση νερού. Το θαλάσσιο κολλαγόνο που περιέχεται στα προϊόντα της Biomaris προστατεύει το δέρμα από την  απώλεια νερού και κατά συνέπεια από την αφυδάτωση. Λαμβάνουμε το κολλαγόνο από το δέρμα της γλώσσας –πριν την ενηλικίωση του.


 
Τα θαλασσοσφαιρίδια
 
 
Μέσα σε προϊόντα της Biomaris, θα βρείτε μικρά μπλε σφαιρίδια, τα οποία είναι υψηλής τεχνολογίας θαλάσσια προϊόντα. Αποτελούνται από δύο στοιχεία: το θαλάσσιο κολλαγόνο και το Chondroitinsulfat, το οποίο είναι ένα εξειδικευμένο στοιχείο του συνδετικού και στηρικτικού ιστού. Τα μικρά αυτά σφαιρίδια αφομοιώνονται εύκολα από το δέρμα  μέσω των επιθηλιακών κυττάρων και απορροφώνται σε πολύ μεγάλο βάθος όπου και δρουν. Το περίγραμμα του δέρματος εξομαλύνεται και η ικανότητα του να συγκρατεί νερό αυξάνεται. Αποτέλεσμα: το δέρμα  γίνεται  πιο φρέσκο, απαλό και σφριγηλό.


 
Χυτίνη
 
 
 
Η χυτίνη λαμβάνεται από τα κελύφη των οστρακοειδών (καβούρια και αστακοί). Έχει το χαρακτηριστικό να δημιουργεί ένα φιλμ. Το δέρμα  προστατεύεται  μέσω αυτού του φίλμ, από τις περιβαλλοντικές επιρροές. Με την προσθήκη χυτίνης στα make-up, το προϊόν παραμένει στο δέρμα για μεγαλύτερο χρόνο.
 
 
 
Ποιά είναι η εξειδίκευση των φυκιών;
 
Συχνά θα βρούμε φύκια να ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Για παράδειγμα, σε μέρη  με μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή συγκέντρωση άλατος. Ωστόσο τα φύκια αναπτύσσουν ειδικούς μηχανισμούς προκειμένου να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αυτός ο βιομηχανισμός είναι το σημείο το οποίο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και να εισάγουμε στα προϊόντα μας. Υπάρχουν χιλιάδες είδη και υποείδη φυκιών, που επιβιώνουν σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και θερμοκρασίες.
 

 
Πώς συλλέγουμε τα φύκια  από διαφορετικές περιοχές;
 
 
Στα μικρά βάθη και κοντά στην ακτή η συγκομιδή γίνεται με τρακτέρ όπως στην γεωργία. Σε μεγάλα βάθη  χρησιμοποιούν σκάφη και «ψαρεύουν» τα φύκια. Σε πολύ μεγάλα βάθη οι δύτες συλλέγουν τα φύκια με τα χέρια το οποίο είναι και ιδιαίτερα εξουθενωτικό.
Υπάρχει μια νέα σύγχρονη διαδικασία η οποία γίνεται όλο και πιο σημαντική: η αναπαραγωγή και η συγκομιδή των φυκιών με βιοτεχνολογική ζύμωση μέσα σε ειδικούς αντιδραστήρες. Αυτή η διαδικασία εκτελείται ειδικά για τα φύκια του γλυκού νερού και για φύκια σε πολύ μεγάλα βάθη. Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τη διαδικασία εκχύλισης πολύτιμων στοιχείων από τα φύκια.
 

 
Τι είναι το εκχύλισμα;
 
Κυρίως είναι μια έγχυση από φυτό όπως ακριβώς την κάνετε με τα φακελάκια τσαγιού. Επιπλέον έκχυση γίνεται με κορνιτοποίηση ή πίεση των φυκιών. Στις μέρες μας  η συνθετική παραγωγή από δραστικούς παράγοντες φυκιών είναι συνηθισμένη.


 
Εκχύλισμα φυκιών CC-To κοκτέιλ βιταμινών
 
 
To κοκτέιλ βιταμινών αποκτάται από ένα μικρό (περίπου 6-15εκ.) θαμνώδες κόκκινο φύκι που καλείται «Chondrus Crispus». Μπορείτε να βρείτε αυτό το φύκι στο νερό σε βάθος 6-7 εκατοστών, και κατά συνέπεια η συγκομιδή γίνεται εύκολα και με τα χέρια.
Το εκχύλισμα έχει ένα εξαιρετικό ενυδατικό αποτέλεσμα. Με ψυχρή εκχύλιση των δραστικών ουσιών, οι πολύτιμες βιταμίνες (Β1, Β2, Β5, C, PP) παραμένουν αναλλοίωτες.
Αυτό επιτρέπει στο εκχύλισμα φυκιών να διασφαλιστεί με τις πρωτεΐνες του δέρματος.
 
 
 
Ο ενυδατικός παράγοντας maritime
 
 
Πρόκειται για ένα εκχύλισμα από το πράσινο φύκι “Codium Tomentosum”. Αυτο το φύκι ζει σε αλμυρά νερά που καλύπτεται μόνο σε μεγάλη παλίρροια. Κατά τη διάρκεια μικρής παλίρροιας αυτά τα είδη οξειδώνονται από την υψηλή συγκέντρωση άλατος που προκαλείται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Αυτό το φύκι  κινδυνεύει να αφυδατωθεί για αυτό παράγει ουσίες ώστε να επιβιώσει, το οποίο σημαίνει ότι ελαττώνει την απώλεια υγρασίας. Αυτά τα θετικά στοιχεία αποκτώνται μέσα από ένα σύμπλεγμα μεθόδων έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα προϊόντα της BIOMARIS.

 
 
Πρωτεΐνη μαργαριταριών
 
 
Τα μαργαριτάρια δεν είναι ογκώδεις κατασκευές και αποτελούνται από πολλά στρώματα. Αυτά τα στρώματα ενώνονται μεταξύ τους με πρωτεΐνες. Η μεγάλη τους αποτελεσματικότητα οφείλεται στα μέταλλα και στα ιχνοστοιχεία όπως Ca, Mg, Zn, Cu, Fe, Se καθώς και τη βασική ουσία κογχιολίνη. Η κογχιολίνη είναι ένα δομικό στοιχείο με περισσότερα από 20 διαφορετικά αμινοξέα.
Τα μαργαριτάρια εκτιμώνται όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για τις ιατροφαρμακευτικές τους ιδιότητες. Τα εκχυλίσματά τους λαμβάνονται από τα 200 στρώματα που περιβάλλουν το κάθε μαργαριτάρι.
Τα ενεργά στοιχεία τους σταθεροποιούν τον υδρολιπιδικό μανδύα του δέρματος, προστατεύουν από τις κακές περιβαλλοντικές επιδράσεις, ενδυναμώνουν τη δομή των κυττάρων και υποστηρίζουν τη βέλτιστη ενυδάτωση.
 

Όπως είδατε παραπάνω, η Biomaris, ως ηγετικό στέλεχος στη Διεθνή Οργάνωση για τη θαλασσοθεραπεία, χρησιμοποιεί την βιοτεχνολογία, δεσμεύοντας τις θετικές και ωφέλιμες ιδιότητες των στοιχείων της θάλασσας, προς όφελος της ομορφιάς και της καλής υγείας του δέρματος.

Tags: prestashop

Comments

Created By 2013-03-12 14:30:17 Posted By Test Test Comment Link
Commodo laoreet semper tincidunt lorem Vestibulum nunc at In Curabitur mag Commodo laoreet semper tincidunt lorem Vestibulum nunc at In Curabitur mag
Created By 2013-03-12 14:25:19 Posted By ha cong tien Comment Link
Commodo laoreet semper tincidunt lorem Vestibulum nunc at In Curabitur mag
Created By 2013-03-12 14:23:09 Posted By ha cong tien Comment Link
Commodo laoreet semper tincidunt lorem Vestibulum nunc at In Curabitur mag Commodo laoreet semper tincidunt lorem Vestibulum nunc at In Curabitur mag

Leave A Comment

Captcha